woensdag 28 december 2011

Kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag, drie avonden van heerlijk eten en gezellig tafelen met verschillende gezelschappen. 't Was allemaal  weer te gek wat er aan cadeautjes uitgepakt werd. Verwennerij dus in optima forma. Gisteren de hele dag heel erg lui geweest , heb wat lapjes gevouwen en nog wat hexa'tjes uitgesneden. Geen moment een gedachte gewijd aan autorijden of boodschappen doen. Voor alle festiviteiten hier moest ik de ene dag 25 km verderop en de andere dag 70 km verderop,  dat was even genoeg. Heb gemerkt dat ik niet graag meer met slecht weer 's avonds rijd. Vandaag wordt het weer boodschappen doen (16 km) want er moeten zaterdag natuurlijk oliebollen en appelflappen zijn. Oudjaarsavond wordt een nederlandse aangelegenheid met echt vuurwerk!  Dat vind ik erg leuk maar er zijn anderen die er niet blij mee zijn. Dit is de eerste keer in de 15 jaar dat ik hier woon dus het moet maar een keertje. 
Aan eenieder wens ik datgene toe, wat men zichzelf wenst in het nieuwe jaar, maar bovenal: veel genieten en goede gezondheid!

maandag 19 december 2011

Vandaag met Diana volgens afspraak naar Dorothe geweest om te proberen onze kerst-stitcherie quilts af te maken, hetgeen voor mij jammerlijk mislukt is. Diana, een Engelse medelid van de kielt-kloep, heeft gelukkig nog wel een hexablom gemaakt voor haar kerst kussenovertrek, ook een project dat helaas pas volgend kerstfeest af zal zijn. D heeft op haar mooie Bernina de eerste quilt-steken op haar kerstquilt gemaak. Na veel stiksels op een proeflapje is nu toch de eerste stap "om het echie" gezet!
Voor eenieder die dit leest, hele fijne feestdagen toegewenst, groetjes,          Dineke.

vrijdag 16 december 2011

16 december 2011.
Vandaag is het wat je noemt "neteweer" Er raast werkelijk storm en regen rond het huis.  Dus was er tijd om wat te gaan experimenteren met de computer. Met de onschatbare hulp van Dorothe heeft mijn blog wat meer gestalte gekregen. 
Nu moet ik op een gegeven moment nog gaan leren om foto's e.d. te plaatsen maar...de tijd zal het me gaan leren hoop ik en als het de tijd niet is, komt D weer in beeld, hahaha.  Straks ga ik mijn laatste ijspegel-kerstkaarten afmaken en dan moet ik naar het postkantoor om ze te versturen.  En dan mijn kerstquiltje van vorig jaar met al die leuke stitcheries bij elkaar zoeken en achtergrondjes kiezen want maandag gaan we die afmaken (?) bij , ja alweer, D. Hopelijk kunnen we daar dan wat resultaten van laten zien. 
Tot de volgende keer, Dineke.