woensdag 23 mei 2012

Toch nog eens proberen?

Nu ik al weer een hele tijd terug ben uit Australie, wordt het toch wel eens tijd om wat op m'n mollenblogje te schrijven (of schrijf je "in" een blog?) 
In Australie ben ik erg verwend door broer en schoonzus. We hebben veel trips gemaakt en ik heb ook heerlijk kunnen relaxen. Gezellige etentjes met de hele familie, bestaande uit broer, schoonzus, twee van hun zoons met echtgenotes en vijf kleinkinderen. De eerste 4 weken was Ellen ook van de partij, zij is later echt gaan backpacken, nu nog trouwens en geniet met volle teugen. Vanaf Sydney ben ik naar Hongkong gevlogen en 8 uur gewacht op de aansluiting naar Schiphol.
Daar stond alweer een broer klaar om mij mee te nemen naar Boskoop, snel nog even naar Den Haag gereden en schoonzus Miep gesproken, toen weer heerlijk geslapen. Dat was allemaal op donderdag 28 maart jl. Op zaterdag hebben Wim en Yvonne mij naar huis gebracht en waren we om ong. 17.00 uur in Chiddes, bij alweer een andere broer en schoonzus en hebben daar mijn lieve hondje Sarah gehaald. Wat gedronken en toen eindelijk weer thuis. Wat was dat heerlijk om weer in mijn eigen mollenhutje in La Douce France te zijn! Hou me ten goede, ik heb het heerlijk gehad, deze lange vakantie, maar thuis is toch thuis! De volgende dag heb ik mijn 69e verjaardag gevierd met familie en een paar goede vrienden en zijn we heerlijk gaan eten in een table d'hote, hier in de omgeving. Dat was een heel gezellige avond. Ook ben ik weer heerlijk verwend geworden, boeken, mooi kussen voor op de ligstoel, lapjes en last but not least: Dorothe en Pieter hebben mijn, inmiddels, wankele trapje bij het toilet vervangen door een stabiel exemplaar. Het oude trapje, nog gemaakt door broer Jan was door enige wijzigingen aan het toilet, gevoelsmatig wat minder stabiel geworden, doch het heeft 16 jaar dienst gedaan! Hopelijk gaat het maaksel van Pieter ook zo lang mee, maar daar ziet het zeer zeker naar uit.   
Maandag 2 april zijn Yvonne en ik nog wat inkopen gaan doen, gezocht naar de citroenmayonaise van Benedicta, niet gevonden. Kennelijk toch meer een zomerprodukt want inmiddels heb ik het weer kunnen kopen. 
Dinsdagmorgen op m'n echte verjaardag, vrolijk toegezongen en veel telefoontjes beantwoord. Om 13.00 uur zijn W&Y weer onderweg gegaan naar Nederland. 's Middags werd Saartje almaar zieker en benauwder. Enfin, om een lang verhaal over doktersbezoeken kort te maken: op dinsdag 10 april is Saartje voorgoed ingeslapen. Dat is gelukkig heel rustig gegaan, in gezelschap van Dorothe en Marian heb ik haar weggebracht, We hebben het heel goed gehad samen, 16 jaar lang. 
Vanaf deze tijd heeft het gewone leven zijn loop weer genomen. Daarover hoop ik later nog eens wat te schrijven. De komende periode gaat staan in het teken van logee's, vanaf 14 juni t/m 24 juni en van 9 juli t/m....? (Ik denk een weekje).
Lieve mensen, tot de volgende keer met een hartelijke groet,  Dineke.

1 opmerking:

  1. Met foto en al!! Je wordt volleerd blogger. Ga we morgen nog naar de club?

    BeantwoordenVerwijderen