vrijdag 1 juni 2012

VERANDERING VAN KASTEN DOET.............

SJOUWEN EN ERG MOE WORDEN!
Vorige week vrijdag twee nieuwe ladekastjes van IKEA in elkaar gezet, eigenlijk door schoonzus Anneke met de onschatbare hulp van Jan.
Voor die tijd echter moest de zolder leeggemaakt worden om plaats te maken voor de kastjes, dus zolder leeg, logeerbedden vol! Ook de linnenkast beneden moest leeg en  de inhoud gedeeltelijk naar boven. Maar dat alles is nu op een haar na gevild. 
Zaterdag zijn we naar Chalon sur Saone gegaan, heerlijk gegeten en door het centrum geslenterd. Met het nu eindelijk mooie weer een feestje, gezellige terrasjes, mooie etalages en leuke winkeltjes. Zo'n enkele keer weer even echt een stadsmens zijn is toch ook erg fijn hoor! Tussendoor heb ik in de loop van de week het eerste kwart van m'n Australian Impression Wallhanger gemaakt, van de lapjes die ik in Australie voor m'n verjaardag kreeg. En ik ben er zo blij mee, de kleuren symboliseren voor mij echt Australia.  Eigenlijk had ik er geen tijd voor maar ik kon het niet laten. Voor het eind van deze maand moet ik nog een heuse Fairy borduren en voor het eind van oktober moet ik het project Grandma's Flowergarden af hebben. dat betekent een heleboel haxagonbloemen aan elkaar zetten, alles met de hand. Een heel gepriegel maar ik vind het heerlijk om te doen. Straks ga ik dus heerlijk buiten in het zonnetje zitten "hexen". Ian heeft het gras gemaaid dus het is weer goed toeven daarbuiten. Verder moeten er natuurlijk nog de nodige opknapbeurten plaatsvinden in het halletje: deuren verven, betonverf over de vloer gieten etc. En last but not least: de logeerbedden moeten weer leeg. 
Vanaf 14 juni worden die weer bezet. Daarom zal ik heus afstand moeten doen van een aantal zaken, zoals 16 dozen boeken. Toen ik 16 jaar geleden verhuisde naar Frankrijk met o.a. veel dozen boeken had ik daar eigenlijk geen plaats voor in m'n mollenhutje en worden ze alleen maar heen en weer geschoven en kijk ik er nauwelijks naar om. Moet nog bedenken hoe of wat maar weg gaan ze. Hetgeen wel een overwinning is op zichzelf, dit besluit. 
Dit waren dan de wederwaardigheden van de afgelopen week en een deel van de plannen in de nabije toekomst.  Heel veel groetjes,    Dineke.

2 opmerkingen:

  1. O, o, o, want wordt dat mollenhutje toch een modelwoning! Jullie zouden haar lapjeskast een moeten zien, een plaatje. Maar daar moet ik haar eerst nog even les 2 in fotograferen geven. (o ja, dineke, zet die malle woordverificatie nog even uit).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat je er geen foto's bij hebt gezet, hoop dat Dorothé dat je snel leert, want ben heel benieuwd naar jouw Mollemhutje! Wat betreft die Franse borduurtjes, kijk maar eens hier http://www.amazon.fr/ref=gno_logo, dan begrijp je wel wat ik bedoel en anders even morgen bij mij koekeloeren! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen