dinsdag 16 oktober 2012

EINDELIJK

heb ik de moed om wat op het blog te schrijven. Waarover weet ik nog niet zo goed, misschien komt gaandeweg de inspiratie. Het zijn drukke tijden geweest met naar Nederland gaan en met logee uit Engeland weer teruggekeerd. Daarmee in Nederland en hier nogal wat uitstapjes gemaakt, vooral naar.........
GEBAKSWINKELS of te wel banketbakkerszaken en patisseries en niet te vergeten de top-ijssalon in Boskoop, Kevin is nl gek op alles wat maar op gebak of cake lijkt. Ook heeft hij er vele foto's van gemaakt die ik wel een keer ga ontvangen en dan zal proberen op het blog te zetten. Dat hoop ik een dezer dagen te gaan leren van een vriendelijke computerman die ook de computer komt nakijken. 
Verder heb ik natuurlijk ook de nodige doktersbezoeken achter de rug en nog vele te gaan geloof ik maar het gaat allemaal goed. De energie is weer (een beetje) aan het terugkomen. Volgens mij hebben we nu ook aardig de balans gevonden tussen pillen, spuiten en eten. Over het algemeen is de bloedsuikerspiegel aardig op orde. Vorige week woensdag zijn D en ik nog naar onze "favoriete" lapjeswinkel geracet om onze slag te slaan. De winkel gaat de hele maand november dicht wegens verbouwing en heeft stoffen met wel 50 tot 70 % korting, dat was genieten!!!! Donderdagmiddag op de kieltkloep uitgebreid verslag gedaan aan Diane, onze Engelse quiltvriendin in het dorp. Dus......vrijdag weer geweest. Het was heel leuk om te zien hoe verschillend we dan handelen. D en ik kijken wat we leuk vinden en kopen. Wij worden dan echt hebberig. Diane gaat heel overwogen te werk en heeft al bedacht welke kleuren ze wil en gaat dan op zoek (en dan vind je niets vlgs mij). Toch heeft ze een paar lapjes gevonden gelukkig,want ik begon me al schuldig te voelen over mijn misschien al te enthousiaste verhalen. Diane wilde ook nog graag gaan kijken in de singer-winkel in Montceau. We schrokken ons wild van de prijzen daar. Diane heeft op internet gekeken en in Engeland is de zelfde machine 1.000,=E
goedkoper!! Dus ik gekeken op internet in Nederland, dat scheelde "maar"
900,00 E, het is bijna niet te geloven dat zulke prijsverschillen mogelijk zijn!
Maar ja, ik ben nu bijna 70 en vind het een beetje overdreven om nu nog zo'n dure machine aan te schaffen en ga dus gewoon verder op de oude, die het "nog best wel doet." 
Na een hectische morgen, met veel kleine ongelukjes, zoals een flesje room in de koelkast omgevallen, stond natuurlijk op het bovenste rooster, dus alles echt alles, tot in de groentenlade, onder de vettige smurrie, en een bakje fijngesneden prei tegen de vlakte, etc.etc., hebben we vanmiddag heel gezellig gegourmet met broer en schoonzus en hun dochter met kids. Nu ga ik dus moe maar voldaan boven voor de buis hangen en morgen.........................zien we wel weer verder,  groetjes  Dineke.



4 opmerkingen:

  1. Zo'n dag is er een met een gaatje en met een gouden randje! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hopelijk hebben jullie ook snel weer dagen met een gouden randje, al gaat het alvast weer een beetje glanzen........

      Verwijderen
  2. Wij hebben afgelopen zomer kennis gemaakt met Dorothé en Pieter, was heel gezellig. Wie weet ontmoeten wij elkaar ook eens als wij de zomers in la douce France doorbrengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat is het toch leuk om zulke reacties te krijgen, misschien tot ziens dan!

      Verwijderen